trött...

Han inte blogga nått igår.. för när jag var påväg hem vid 6 -7 tiden nångång ringde "kontoret" och sa att tre st polacker är på väg till Smedjebacken (stället jag faktiskt råkade vara på jusst då) och skulle komm om nån timma, stanna en vecka men inte hade nått boende. Vilket är mitt företags jobb att ordna .. så självklart blev den uppgiften genast delegerad till mig ...
ringde runt till säkert 7 olika vandrarhem, stuguthyrare, pensionat osv men alla sa samma sak.. "Tyvärr har vi fullt". '
Tydligen råkade det vara nån form av stor hunduppvisning eller nått denna vecka så allt var fullt . frågade om de kunde tänka sig nån annan men de sa oftast att alla de kände till hade fullt, hade de nått tips ringde jag och fick höra att det var fullt....
efter ett tag fick jag tag på ett ställe 30min bort som faktiskt hade plats. problemet var bara att det i princip bara är ett vandrarhem med dagsöppet kök, mitt i ödemarken, så de stackars polackerna bor nu där helt utan tillgång till kök eller ens nått ställe att äta, inte ens en pizzeria i närheten ..
så går det när inte företaget har vett att boka i förväg..

Idag har jag åkte till gävle en sväng och hämtat lite nya arbetskläder och dumat lite kläder och annat jag inte kommer behöva. Sen åkte jag till smedjebacken och fotade lite och fick till omed hjälpa till o jobba lite :)

har nu köpt lite folköl och pizza! mmm äntligen öl :) hehe har saknat det några dag nu ..

såg förresten på trippmätaren att jag kört ca 160 mil sen i söndags.. kul ...

trevlig helg

Paka


Växlande arbetsuppgifter...

Tjena

Johanna kan komma till mig! Den vänliga värdinnan sa att det var helt lugnt, behövde inte kosta nått extra heller. Jätteglad för det!

Annars idag när jag fotade och höll på som bäst i hallstahammar ringde de från göteborg och undrade om jag hade tid att åka till arlanda och hämta 4 portugiser samt fixa en hyrbil till dom och lotsa dom till Bolandsverket i Uppsala. Javisst sa jag.. så kl 12 åkte hade jag bokat en bil åt dom och åkte mot arlanda. Giveetvis kom världens störtskur så att det gick mycket långsammare än väntat att åka, åkte i kankse 70 på 110 motorvägen. såg ändå inte många meter framför mig.. sen i västerås byggde de om E18 eller nått så man måste åka en sväng genom stan så länge ..
jag villade såklart bort mig där och åkte fel
.. så när jag äntligen kom fram till arlanda var jag säker på att jag skulle vara sen. parkerade bilen på eurostop och tog en hyrbilstransferbuss, svårt ord :D, till terminalen .. där ringede jag ochförsökte dubbelkolla att det var terminal 5, men ingen visste .. hittade ett plan som kom från frankfurt som skulle landa 14.15 (de skulle komma med ett plan från frankfurt 14.00 var allt jag visste, klockan var nu 13.58) antog att det var det och satte mig att vänta med min fina "Calderys" skyllt jag gjort av en bit kartong. givetvis var planet dessutom sent med 5 min.. Men när folk böjade strömma ut stog jag som ett fån med min skyllt o försökte se cool ut :) strax före 3 kom dom .. i princip sist av alla...
efter att de växlat lite pengar och köpt en varsin macka tog vi transbussen till biluthyrningen och hämtade ut bilen, for sen mot uppsala.. här började nästa problem .. jag visste ju inte vart de skulle . elelr snarare vart stället de skulle till låg. fick en beskrivning som lät ungefär, "de stora skorstenarna i närheten av
vattentornet, du kan itne åka fel". hade lusst att svara "du känner inte mig alls hör jag... " men vågade inte.
Jag åkte fel.
fick ringa ett par gånger och be om ytterliga beskrivning därifrån jag råkat hamna.. vågade inte säga att jag bott i uppsala några år :) de stackars portugiserna åkte lydigt efter.
hittade iaf så småningom dit och kunde lämna portugiserna och åka hemmåt..
åkte fel.
efter ett antal svängar in i olika bostadsområden tog jag mig ut på den riktiga vägen igen .. tröstade mig med en mcdonaldsburgare. tog plusmeny så jag fick ett fint coca cola glas!

Nu sitter jag här och längtar till min kära flickvän...
saknar dig så!

dålig dag

Idag har jag inte så mycket att blogga om ..
har börjat på plats nr2, såg ut att vara mer jobb där. Arbetsledaren och de som jobbade (alla släktningar till honom) var från norrland, 2 från jokkmock :) och de hade bilat ner därifrån över natten och sovit i skift i bilen, kom fram 7 i morse då det bara var att börja jobba. kul ....

Det tråkiga är att det mer och mer blir problem med att jag och Johanna ska hinna träffas denna sommar ... som det ser ut jusst nu blir det för dyrt att fixa boende åt älskling. Men jag vägrar ge upp.. har ett sista hopp imorron, funkar inte det funderar jag helt enkelt på om jag kan pendla från gävle sista veckan ..
Det bara ska gå att lösa! måste det! vill inte vara utan Johanna hela sommaren. Ska aldrig mer jobba en hel sommar såhär!! inte kul alls. bara ser fram emot hösten jusst nu.

saknar dig så mycket J
puss

/P


konsten att göra sig förstådd

Först och främst vill jag bara klargöra att jag naturligtvis inte låter Johanna välja ut vårt hus själv :)

Idag har vart en typisk 12 timmars dag än så länge .. tänkte väl sätta mig snart igen i nån timma. så 13 timmar idag.

Min kära arbetsledare som är mycket trevlig och bra på alla sätt och vis är lite smårolig tycker jag.. Först och främst kan ju bara en av polackerna engelska.. med honom pratar han halvdan engelska, jag brukar hjälpa till att översätta. Men med de andra envisas han med att prata svenska :) de förstår givetvis oftast inte varandra om det inte handlar om nått simpelt man förstår på gesterna.. lite smålustigt att se på dom :)
Men han är mycket bra annars, han har hjälpt mig med en massa frågor jag har om löselappar o annat tråk.

jag har hittills tagit runt 150 bilder ... på två dagar.. inte många av dom jag komemr använda heller :) kanske 2+0 - 30 totalt..

Imorron ska jag till ett nytt ställe. ska bli lite kul att se hur det ser ut,... börjar kunna det här med stora bautaugnar nu :)

den engelstalande polacken, som jag tror är i min ålder, sa att de tänkte dra ut o ta nån öl på fredag .. trodde han och sa att jag borde hänga på :) får se hur jag gör med det, kunde ju iofs vara mycket roligt..

Saknar min Johanna massor när man är ensam i denna lilla håla och i vandrarhemmet.. :( puss babe

//Paka

Överlevt dag 1

Har fått vissa klagomål på att jag tydligen inte berättat vad jag egentligen ska göra på jobbet .. Det beror egentligen mest på att jag itne riktigt vetat :)
Men idag har jag vart i farten och jobbat min första dag!
Träffade arbetsledaren och mina 4 polacker i hallstahammar utanför grinden. Vi fixade så att alla skrev in sig och fick ett litet fint namnkort.. Nu visade det sig att bara en av polackerna kunde engelska. Vilket iofs var lite väntat...

Sen delade jag ut arbetskläder till dom .. De blev glada över att de fick så fina och många.. (tex två par byxor :) )

väl där inne började vi kort och enkelt föröklarat kolla vad vi fått för utrustning och material och jämförde med det som var beställt i förväg. Sen gjorde vi en besiktning av ugnen för att se vad som faktiskt skulle behöva göras. Jag fick såklart äran (?) att anteckna allt. samt rita in på en ritning vart reparationer skulle ske. Dessutom måste jag fota allt. 
Det har egentligen vart min huvudsakliga syssla idag ... fota allt... så nu har jag hur många astråkiga bilder som helst på en insida av en stålugn . eller stegbalksugn som jag tror jusst den där heter.

Det har faktiskt gått bra, nu tänkte jag sätta mig och trixa lite med bilderna i Gimp för att få de så bra som möjligt och tänkte försöka hinna skriva lite på rapporten också ..  

För de som fortfarande inte fattat det är jag alltså projektkordinator för en firma som reparerar ugnar .. stora ugnar man smälter stål i ..

Fick förresten en fin frukost idag .. visade sig att det bara var jag som skulle ha frukost och hon (värdinnan, heter det förresten värdinna?) hade dukat upp massor av saker 3 olika sorters mjukt bröd, fil, kokat ägg, kokat gröt, flingor , tre olika sorters sylt, massor av olika pålägg, kaffe, te , juice .. ja ni förstår vart jag vill komma .. dagens tidning låg förresten också fint framlagd. Kändes lite lustigt med allt det bara för att jag skulle få nått i magen o är för slö för att göra det själv.
Så jag har beställt det till imorron med! jättegott!

Johanna har börjat spåna på hur vårt hus SKA se ut :) låter iofs mycket bra, hoppas vi hittar ett sånt!

älskar dig J

// The P


Surahammar...

Jahapp.. Surahammar ... ska det va nått det?
Idag klev jag iaf upp efter 8 nån gång o kollade så jag gjort allt.. ville ju inte glömma kaffefilter i igen... :)
åkte sedan iväg till Calderys och hämtade en kvarglömd liten mapp. sen ungefär vid 10 bar det av.
Med diverse kartor i högsta hugg reste jag iväg .. 2 timmar senare uingefär var jag framme i smedjebacken o hiitade förvånansvärt lätt Ovako Bar .. kollade vad klockan var o drog iväg mot Surahammar tog ca en timma sen var jag vid vandrarhemmet. vände raskt om och åkte vidare mot Hallstahammar och Torshälla, måste ju se till att jag hittar dit också och ha lite koll på hur lång tid det tar att åka.
tog ca en kvart till hallsta och kanske 40 min till torshälla.. inget var egentligen svårt att hitta .. till o med jag hittade utan problem.
åkte sen tillbaka till vandrarhemmet och "checkade in", värdinnan var inte här men hon talade om koden till ytterdörren på telefon och nycklarna till min dörr satt i dörren. Så det var lugnt .. packade in sakerna i rummet och åkte sen och handlade en massa kaffe och muggar o grejer på konsum som som tur var hade öppet. hade glömt att det var söndag .. men de har tydligen öppet till 8 här ändå... kontigt .. inte alls så stort här...
har också provat en pizza på pizzerian sura. faktiskt mycket god!

gud vilken tråkig blogg idag :) haha ber om ursäkt till alla som läst detta.

lagomt uttråkad gick jag nyss ut i köket och såg en kille som satt o surfade så jag frågade honom efter lösenordet till det trådlösa nätverket här. Så nu kan jag i alla fall surfa lite!

Hoppas på att Johanna ska kunna bo här också, ska försöka se till att nån betalar det åt henne, Calderys kanske .. eller så kanske vandrarhemmet låter henne bo här billigare eftersom jag bor här så länge... kan ju alltid hoppas!
känns konstigt att bo här alldeles själv så länge.. så kul är det inte här ..

älskar dig J
/P

En dag till avfärd!

har idag vart duktig tycker jag själv .. ska ju åka imororn ..
så jag har idag tvättat alla mina kläder, alla mina smutsiga kläder alltså.  och så har jag städat hela lägenheten så den är ren o fin!  sen drog jag iväg till Callderys för att packa in allt i bilen, passerade Mekonomen och köpte bagagemattan som jag beställde igår.  Har nu fyllt bilen med kontorsmaterial och kläder och annan utrusting .. jättefull är den ..undrar hur jag ska få in mina personliga grejer imorron :)
Tydligen väntas en eventuellt katastrofal vecka hos Calderys nu .. så jag är nästan lite glad att jag drar imororn så jag slipper det :)

Hoppas fortfarande på att få komma hem i tid v.31, men om det det går så komemr nog Johanna till vandrarhemmet! så jag får nog träffa henne ändå! det är bra och gör mig jätteglad!! nått att se fram emot!

Grattis Linn o Johan till erat husköp! ser superfint ut!!! lite avis på utsikten o elden :D

Live Earth på tv nu .. och i en hel drös timmar till .. 10 skulel jag tro .. skulle ju hålla på i 22 timmar, bra me sånna galor. miljön o det där är ju viktogt också sägs det!

///P


börjar bli nervös på riktigt!

Nu är det inte långt kvar tills allt drar ihop sig!
har suttit hela dan idag o sammanställt klart allting och oroat mig för att jag missat nått jätteviktigt.. börjar bli riktigt nervös :) ska packa in allt i bilen imorron och på söndag drar jag ner till surahammar där vandrarhemmet är. Tänkte också försöka hinna åka o titta på arbetsplaterna på söndag .. så jag iaf vet var de ligger...

hämtade min hyrbil idag .. min passat .. låter ju kankse inte så kul .. tyckte iaf inte jag .. men oj :) en ny 07:a!
Den har en sån kontig nyckel som inte har nån nyckel utan bara är en .. klump .. typ som en jätteliten mobil i storlek .. fast mindre en än mobil ... mobil var kanske inget bra exempel .. men ni fattar ..
den trycker man in i ett hål i bilen så starta tänningen, trycker man sen på den igen lite hårdare starar också bilen, stängs också av genom att trycka på den.
När jag först skulle iväg konstaterade jag snart att det inte fanns nån handbroms även om jag kände att den var i. märkligt tyckte jag o letade febrilt .. vägrar ju gå å fråga vart handbromsen är :) efter några minuter hittade jag den i form av en knapp brevid ratten :D
många sånna roliga finesser! till o med mugghållarna har en liten knapp som om man trycker på den skickar ut två armar som klämmer fast muggen :)
jaja nog om bilen

fortfarande bedrövad över gårdagens besked om tidsschemat, men johanna kanske kan komma till vandrarhemmet om det drar över för mycket!
Försöker trösta mig med en hägrande utlandssemester i höst, även om det inte hjälper jusst nu så bra ..

Förövrigt är jag rätt nyfiken på vad det är för nåra som envisas med att läsa denna fantasktiskt intressanta blogg.. är ett knappt 10-tal per dag kanske ,.. undrar vilka ni är :)

älskar dig så fantasktiskt mycket Johanna!

/your P

börjar bli nervös

ytterligare en dag har gått
har mest suttit o fixat pappersarbete .. sammanställt permar att ha med mig .. ver inte hur många hundra sidor jag skrivit ut :)

Fått en ny uppdaterat tidsrapport som ser båda bra och jättedålig ut .. bara ett par dar egentligen som alla tre ställena kör fullt ut. MEN ett ställe kommer eventuellt pågå långt in på v31 :( det är en smärre katastrof då jag hade tänkt spendera den veckan i gävle och min älskade Johanna komma upp..  Vet inte vad jag ska ta mig till nu om det visar sig att vi inte hinner träffas nått mer i sommar.. Har sett fram emot den veckan massor ju!

älskar dig Johanna!


framförhållning och scheman som håller är A och O

Idag har vart vad Erik kallar en typisk Calderys dag.
Vi börjar 07.00 med att lite elegant åka mot Hofors för att jag ska få se en typisk arbetsplats och träna fota lite ..  innan vi ens lämnat gävle ringer brynäs Mekano eller nått sånt och vill ha ett par skyddsgalsögon de kommit på att de inte har. så det fixar vi först eftersom det ligger i gävle..
Sen bär vi av mot hofors!
Då ringer en kille där och vill ha lite prylar från kontoret de inte har där ute .. så vi åker till kontoret och hämtar det ..
sen bär vi av mot hofors.
Väl där ute går det bra! Jag ser hur det ser ut o fotar lite o ser hur själva arbetet går till och sånt .. givande och bra!
efter ett tag ringer de från kontoret och talar om att det är mycket bråttom och vi måste åka till sandvik (i sandviken) och hämta lite prylar som måste till söderhamn. för där har det visat sig att detta saknas..
jaja vi åker dit .. inte mycket att göra ..
på väg dit ringer det till mig (yay, inte så ofta eftersom jag är ny och okunnig:) )  då får jag höra att ett av mina tre projekt har flyttats fram en vecka på grund av haveri så det börjar redan på måndag. happ .. då har de redan nu i måndags talat om att ett annat av mina projekt flyttats tll på onsdag :)
jaja inte mycket att göra.. jag ringer stackars Lars på biluthyrningen och flyttar bokningen.. bokar också senare om boendet ..
annars flöt dagen på bra :) fick min dator jag kommer använda .. ett litet monster till dator.. nöjd!

iofs bra att få känna på lite hur det kan vara med olika saker som ändras hela tiden och så, och jag fick ju inte bara se arbetsplatsen hofors utan även sandvik och det i söderhamn .. vilket faktiskt var bra :)
3 timmar övertid idag :)

nu ska jag pinna iväg med nycklar till vår nya elinvakt (tomaten).

älskar dig Johanna! hoppas ögat blivit bättre!

Skadad Johanna :(

Stackars Johanna har skadat ögat när hon skulle ta bort en fästing från hunden .. den som vill kan la läsa hur det gick till på hennes blogg.. Men stackars dig i alla fall älskling! önskar jag vore där o tog hand om dig!

Ville inte vara sen idag igen så jag ställde både min vanliga mobil och arb.mobilen på väckning till imorse! tänkte att jag iaf borde få nån av dom rätt.. och faktiskt ringde de med 2sek mellanrum imorse! success :)
Idag på jobbet har jag bokat en bil, blev en passat kombi. tack för tålamodet Lars eftersom jag ringt 78 gånger typ med frågor o ändringen om bilen ... har också bokat boende i det där stället jag aldrig kommer lära mig namnet på!  märkligt ..  har också vart o handlat mig ett par nya arbetsskor och lite kontorsmaterial.. har såklart inte betalat detta själv då ..
Tyvärr börjar jag också gilla ericsson telefonen... riktigt mycket ... tar emot att erkänna en sådan hemsk sak faktiskt!
Har ringt mina arbetsledare o presenterat mig. ska ha tre olika.. varav jag ringt två eftersom den tredje inte var utsedd än :) dessutom var den andre inte heller införstådd på om han skulle vara arb.ledare eller inte än :)
så egentligen har jag pratat med bara en!
Annars har dagen handlat om fortsatta förberedelser helt enkelt..  Börjar så smått inse att det är MYCKET saker jag ska ha koll på sen .. hur ska det gå??? :D
blev inte så lång dag idag .. 8.5 arb.timmar så det var väl normalt ..

ska imorron dra igång vid 7. så det finns risk för en lång dag ,,

har lånat hem en kamera jag ska försöka fixa lite med ikväll så jag förstår mig på slutartid o vitbalans o allt vad det heter ... går sisådär än så länge .. har inte fått igång displayen :D

saknar dig Johanna! inte alls kul att inte kunna vara där o tycka synd om dig o försöka plåstra om när du är skadad!  älskar dig

/Mr P


Första dagen på jobbet!

Så var den spännande dagen här!
När det är första dagen på jobbet vill man ju gärna ha tid att förbereda sig lite på morronen och så .. man vill ju inte behöva stressa alltför mycket iaf.
Så med detta i åtanke satte jag väckning på halv 7 då jag började kl 8.
vaknar, kliver upp.. inser snart nog att jag inte tatt bort kaffefiltret när jag åkte söderut.. så det var ingen trevlig syn :)
Börjar diska det lite och råkar snegla på kökklockan och konstaterar att den går fel då den visar på 20 i 8 .. sen slår det mig att "tänk om den inte gör det". kollar på mobilen, den är också 07.40, kollar videon som håller med..
ajfan
tydligen har nån miffot patrik ställt väckningen på 07.30 istället för 06.30 ..
jaja borstar tänderna samtidigt som micron värmer några mackor som jag sen slänger smör på och springer ner till cyckeln och äter dessa mackor cyklandes påväg till jobbet. Hinner i tid så ingen skada skedd :)
image17
Resten av dagen har gått bra, fick en ny fin tjänstetelefon! en sony ericsson k610i.har också fixat lite info jag kommer behöva sen, lite permar, börjat leta bil och boende. Blir förmodligen en v50

fullt upp .. slutade kl 18.00 så 1 timma övertid :)

nu är jag hemma igen i en tyst o ensam lägenhet. saknar nån att komma hem till.. :(
älskar dig Johanna!

Tillbaka i Gävle

Nu är jag tillbaka i gävle igen .. lite blandade känslor ...
Har haft det myckjet trevligt med min kära Johanna där nere i södern! saknar dig redan!
Men nu kan vi inte ses på runt en månad .. inte så kul .
Igår hade vi en liten fest eller tillställning eller vad man ska kalla det med några av J's kompisar där nere. Mycket skvaller blev det! haha sjuka mängder skvaller! så nu vet jag allt om alla! tyvärr har jag glömt namnen på personerna det skvallrades om men jag kommer ihåg vad de gjort :)

Ska börja jobba imorron! det är lite spännande med tanke på att jag inte har nån större koll på vad jag ska göra :) Så det är jag lite spännd inför!

Bussresan hem gick bra utan (större) problem, nån dam talade om för busschauffören att toaletten inte fungerade (på vägen från Jönköping till sthlm) så han talade om det för oss andra .. lite senare stannade han då istället på en rastplats så att folk skulle få en chans att ... uträtta sina behov.. undertiden provade han toaletten och konstaterade att det gjorde den visst .. bara man tröck ganska hårt på spola-knappen :)

Bussen mellan sthlm o gävle var vaaaaarmm .. sjukt vaaaarm! har nu tatt en skön svalkande dusch!

Så nu sitter jag här med blandade känslor, skönt att vara hemma, borta bra men .. osv ,, spännande att börja jobba imorron! Men ingen Johanna på flera flera veckor!! kommer bli ensamt!! saknar dig.
älskar dig
/P

RSS 2.0