Google Chrome

http://www.google.com/chrome

Googles nya webläsare är här!
Enligt dom själva ska den vara säkrare, snabbare o allt det där än alla andra.
Har inte hunnit prova den så mycket än, men kan iaf kommentera vissa saker.

Lite om funktionerna Chrome har:

+ Varje flik är en egen process, vilket innebär att om man har 7 flikar öppna och en sida slutar fungera kan man stänga
av bara den! Man behöver alltså inte stänga ner hela webbläsaren o tappa alla sidor man var inne på.

+ Inkognito läge, man kan välja att webbläsaren inte sparar någon historik, kakor eller annat från sidorna man är inne på. Vet egetligen inte om det är något plus eller inte, men det betyder i alla fall att det inte syns vilka sidor man vart inne på, det krävs ju inte så mycket fantasi för att räkna ut vilka sidor folk vill dölja att de är inne på ..... Men tydligen är detta nått som efterfrågas och sesaste Internet Explorer (8) har/kommer ha denna funktion med.

+ Självklart är det optimerat för att fungera snabbt och smidigt med googles alla webverktyg, som mail ordbehandling och allt de erbjuder.

+ Inte speciellt resurskrävande, jusst nu (med samma flikar öppna) drar det för mig en tredjedel av vad firefox gör.

+ Open source.

- Att skriva ett inlägg här sprack när jag klickade på "länk-knappen", rutan som kommer upp som man skriver in länkens URL och vläjer om den skall öppnas i nytt fönster eller samma var bara blank och vit. Så fick gå över till Firefox igen för att skriva detta inlägg, men vet inte om det är nån inställning eller bara tillfälligt fel.

I övrigt är det en stilren webbläsare, och jag kan glatt tala om att den kommer UTAN google toolbar somjag befarade skulle vara med och omöjlig att få bort. Dock slås man ju såklart av att Google börjar bli oroväckande dominerande på webben, och ett allt för stort monopol är i regel aldrig bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback