Firefox och FireFTP

Har insett att det finns många där ute som använder Firefox och som samtidigt använder andra FTP program, vissa gratis vissa kostar.
Så nu ska jag en gång för alla tala om för er att till Firefox finns det en ypperlig FTP klient att hämta och som med alla andra program på denna blogg är det helt gratis och lagligt.
FireFTP är som sagt ett tillägg/verktyg som man kan installera till Firefox och när det väl är installerat startar man det (som med de flesta andra tillägg) genom verktygsmenyn i Firefox. Det öppnas då i en ny flik och ser ut som precis vilket annat FTP program som helst.
Ursäkta den dåliga kvaliten på bilden..men man ser lite översiktligt iaf hur det ser ut.Man kan nu välja "quick connect" och skriva in sitt ftp konto för att koppla upp sig, då sparas in te uppgifterna, bra om man bara ska gå in en gång på det stället.
Har man däremot, vilket är troligare, ett konto man går in på lite mer ofta så skapar man ett konto i FireFTp för det.

Man får då dessa rutor och alternativ.

Som ni ser finns allt man behöver med. Även funktioner för att välja vilken mapp som automatiskt ska öppnas både på datorn och på servern när uppkopplingen är klar. Finns också mer avancerade alternativ där  man bl.a. kan ställa in webadresen till sidan för att sen kunna klicka på en fil och välja "View on the Web". Sen finns det såklart en massa mer inställningar och saker man kan prova.

Detta är en mycket lättanvänd FTP klient och rekomenderas starkt!
Hitta det här: FireFTP
//Paka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback