Firefox och FireBug

Firefox med tillägget Firebug är det ultimata verktyget för alla som håller på medd webdesign av något slag, oavsett om det handlar om att lägga en bild på rätt ställe i sin blogg eller skapa en helt ny site.

Väl installerat högerklickar man bara på valfritt element och väljer "inspektera element", det kan vara en text, bild, ram vad som helst och så får man upp all info om den nederst på sidan. källkoden till vänster och CSS kod till höger. sen kan man välja att visa annan info också om man vill det.

Genom att t.ex. högerklicka på en rubrik i min blogg fick jag bland annat upp detta.


här ser man tydliget vad som påverkar rubrikens färg, storlek, stil osv. css koden helt enkelt.
Man ser dessutom vad som inte längre påverkar (se t.ex. body color: #***; ) och har blivit ersatt (.navheader color:#***;).

Men det som gör detta riktigt bra ät att man kan gå in o css'en här och ändra eller lägga till/ ta bort som man vill och se hur det blir direkt på sidan. Blir det bra är det bara att föra in det i sin riktiga css kod. blir det inte det så kvittar det eftersom man itne ändrat nått i den riktiga koden och inget man gör här sparas.

Här är en annan informationsvy man kan se, där man givetvis också kan gå in och ändra värdena.Det här kan man leka med överallt, man behöver inte ha tillgång till koden ens. man kan om man vill det gå in på aftonbladet och prova ändra om deras utseende :)

Mycket bra tillägg! 5 st :thumbup:

Hämta det här: Firebug

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Trackback