Vacker total förödelse

Discovery Channel har gjort en mycket välgjord och vacker simulation av hur det kan se ut när en större asteroid dundrar in i Jorden.  I detta exempel har de tagit en 50 mil stor asteroid, något de hävdar finns bevis för att ska ha inträffat minst 6 gånger tidigare i Jordens historia.
se o njut

//Paka


Tesla

Tesla Motors
Vad sägs om denna grymt snygga sportbil, som dessutom är eldriven. Kan föreställa mig en något underlig känsla av att dra iväg i en sån här helt utan mullrande motorljud.

Specifikationerna är i jobbiga engelska/amerikanska enheter men med lite avrundning o så blir det nått i stil med:
0- 100 : under 4 sekunder.
248 Hästkrafter
toppfart på strax över 200

Prestandamässigt kanske inget monster, men den är eldriven vilket ger extra prylpoäng!
vill ha!

//Paka

Skateboardåkare, hur gör dom?

Diggar den här filmen,
Kan inte åka skateboard själv, alls! Men som med allt annat är det kul att se på dom som verkligen kan.
Vet inte om detta är några proffs, men det är en snygg film iaf, med 120fps är det en snygg flytande lite slowmotion aktig film där man ser alla rörelser tydligt!
imponerande!

skate - shot on red - 120 fps from opus magnum prod. on Vimeo.

//Paka

Hasselblad H3DII

Har du en bra digitalkamera? En med kanske ända upp till 12 Megapixlar? kul för dig! Men har den GPS? Jasså inte? Då ligger minst sagt i lä jämfört med denna, råkade snubbla över den nä jag surfade runt lite nyss.
 Hasselblad gör ju som bekant rätt trevliga kameror, men denna är .. ja .. måste helt enkelt skriva några ord om den.


Kan fås med en upplösning på maximalt 39 (!!!) Megapixlar. Jösses undrar hur stor fil det är om man sparar i raw format :D

Givetvis kan den också fås med GPS som anger koordinater för exakta platsen bilden togs, detta kan (enligt vad jag läst, har självklart inte detta monster själv) t.ex. enkelt kombineras med Google Earth för att få det hela på en karta.

Pris på denna? Såg nånstans att det handlar om i runda svängar 250000 spänn, men hittade 39MP modellen själv på prisjakt för drygt 330000, så kanske inget jag rekomenderar till de som bara fotar "dagens outfit" innan de går till skolan..

Jag är ingen kamera expert på långa vägar, så jag kan inte riktigt skriva nått som ger en rättvis bild av denna.
Men läs gärna själv, intressant och kul även om man inte kan så mycket om kameror i övrigt.
produktblad:
http://www.hasselblad.com/media/926484/uk_h3dii.pdf

finns givetvis massor med mer info på hasselblad.com

//P

Banner Exchange.

Har slängt in en permanent länk till http://sonyericssonp1.blogspot.com/  i menyn till höger.
Detta är en underbar blogg för alla som har en UIQ symbian telefon (t.ex. SE P1i) med massor av tips o tricks o  olika program! Ständigt uppdaterad.
(titeln på detta inlägg betyder att han även slängt upp en länk till mig då :) )

När/om jag hittar någon mer tillräkligt bra blogg nånstans därute så kommer länklistan att fyllas på. Tipsa gärna om sådana!

//Paka

Google Chrome

http://www.google.com/chrome

Googles nya webläsare är här!
Enligt dom själva ska den vara säkrare, snabbare o allt det där än alla andra.
Har inte hunnit prova den så mycket än, men kan iaf kommentera vissa saker.

Lite om funktionerna Chrome har:

+ Varje flik är en egen process, vilket innebär att om man har 7 flikar öppna och en sida slutar fungera kan man stänga
av bara den! Man behöver alltså inte stänga ner hela webbläsaren o tappa alla sidor man var inne på.

+ Inkognito läge, man kan välja att webbläsaren inte sparar någon historik, kakor eller annat från sidorna man är inne på. Vet egetligen inte om det är något plus eller inte, men det betyder i alla fall att det inte syns vilka sidor man vart inne på, det krävs ju inte så mycket fantasi för att räkna ut vilka sidor folk vill dölja att de är inne på ..... Men tydligen är detta nått som efterfrågas och sesaste Internet Explorer (8) har/kommer ha denna funktion med.

+ Självklart är det optimerat för att fungera snabbt och smidigt med googles alla webverktyg, som mail ordbehandling och allt de erbjuder.

+ Inte speciellt resurskrävande, jusst nu (med samma flikar öppna) drar det för mig en tredjedel av vad firefox gör.

+ Open source.

- Att skriva ett inlägg här sprack när jag klickade på "länk-knappen", rutan som kommer upp som man skriver in länkens URL och vläjer om den skall öppnas i nytt fönster eller samma var bara blank och vit. Så fick gå över till Firefox igen för att skriva detta inlägg, men vet inte om det är nån inställning eller bara tillfälligt fel.

I övrigt är det en stilren webbläsare, och jag kan glatt tala om att den kommer UTAN google toolbar somjag befarade skulle vara med och omöjlig att få bort. Dock slås man ju såklart av att Google börjar bli oroväckande dominerande på webben, och ett allt för stort monopol är i regel aldrig bra.