Bankmöte igen :)

se där då har jag haft ett telefonmöte med banken, var faktiskt givande!
skulle starta klockan 19.00 och hon ringde precis när datorn slog från 18.59 till 19 :D punktlig flicka!
Vi gick ganska noggrannt igenom vår hushållsekonomi och hon tyckte det var väldigt bra!
Kom väl i princip fram till att jag bytte fondsparande till en som passade mitt nollintresse bättre, och gjorde ett PPM val där bankens experter tar hand om dom pengarna, gratis tills jag är 30 och då kan jag byta om jag vill tilll nått annat som fortfarande är gratis om jag itne vill betala nått för det..
I övrigt var det inga stora saker ..

Spelade gitarr med "gruppen" igår igen, nu har vi väl en i princip komplett repertoar i alla fall, min favvolåt på listan är beds are burning!

Min älskade lyckoost var i halmstad i helgen o hade det skönt medans jag satt här i regnet o såg moloken ut :)

Nu känner jag fantastiskt mycket att jag vill åka utomlands! Speciellt när det är mitt i sommaren här o typiskt svenskt regnväder! regnat varje dag hur länge som helst nu tycker jag! :(  Vill mysa vid havet/poolen vad som helst i nått varmt land nu!

Men nästa vecka är det semester! det ska faktiskt bli jätteskönt! oavsett om det regnar eller inte, men läste nånstans att högtrycket kommer tillbaka i slutet av veckan igen! och så får jag ju träffa älskling igen! längtar!

imorron ska jag iväg på service uppdrag på en av företagets maskiner, ska också bli kul faktiskt!
kul att komma ut i "verkligheten" ibland! även om det iofs såklart är rätt verkligt på jobbet med :D

puss J

//P

Låtförslag.

Igår hade vi ett litet träningspass med "bandet" igen, försöker som bäst komma på vilka låtar vi ska spela. Har några stycken men jag tycker vi borde ha fler!  Annars gick det väl rätt bra igår! Låter bättre o bättre med de "nya" låtarna med!

Börjar så smått krisa lite med mat hemma nu, finns massor med köttfärs o en del kött,. men skulle behöva gå o handla nått annat .. jaja det blir nog imorron då jag komemr hem tidigare!
har också bokat tvätttid via internet! Funkar relativt bra! går bra att boka, men man ser inte vilka tider som är upptagna eller inte så man får prova sig fram till man hittar ett pass som funkar..  Men smidigt ändå!

Händer inte så mycket annars...  Ev ska jag nästa vecka ner til dalarna en dag o utöva lite service på en av våra maskiner, min expertis inom området styrteknik är högt efterfrågad :D haha jaja får se hur det blir ..

Puss J

//P

Midsommar

Var en fantastiskt helg!
Åkte i fredags ner till stockholm där jag efter lite strul hittade min kära Johanna och också Anna och Fredrik.
Vi strosade runt lite i stan där o kolla lite i affärer, tyvärr var inte vår favorit tacorestaurang öppen så vi gick till ett annat ställe som itne alls hade lika god nachotallrik. Sen gick vi bort till båten och knatade ombord där.

Båtresan var väl som en typisk finlandskryssning kan jag tro, lite tax-free, lite pub, buffé  o allt det där. Men det var egentligen ingen vidare musik på kvällen, ett lamt dansband som vi försökte dansa lite till men det gick inge vidare, skyller på musiken :) Däremot fanns det en bra trubadur vi yssnade lite på. Han hade dessutom en groupi/fan överförfriskad dam som trånade efter honom hahaha stackarn!

I Helsingfors var det tvärtemot SVT's meterologer strålande sol, lite molningt kanske, men absolut inget regn!
Alla affärer visade sig vara stängda då det var midsaommardan så vi hoppade på en sightseeing buss istället, Johanna var nationell och hade sin sightseeing på engelska :) Fulllärda om Helsingfors nu! och Johanna passade också på att lära sig några finska ord.. kommer inte ihåg vilka nu :)  men det var iofs itne heller jag som lärde mig dom. multinationell flickvän jag har :)

Den kvällen var det åter dags för buffé, pub o dans o allt det där. Den överförfriskade groupisen var åter på plats och raggade för fullt! dessutom var det en spion på plats.. iaf är vi  rätt säkra på det :D haha
och roligast av allt var en kille med helt vansinniga dans-skills!  hahahaha helt obetalbar stil, flaxade o var överallt! Hans tjej (antar jag att det var) såg emellanåt road ut o emellanåt lite besvärad :) Skulle gärna lägga ut en film på det hela men låter bli för deras skull :) Man vet ju aldrig vem som ser den o vart den hamnar här på nätet...

Shoppade med mig 1l jack Daniel's med tillhörande Jack daniel's kortlek som visade sig ha lite kul fakta om Jack på varje kort.  köpte också en liter Islay of Mist 8 årig.. mmmm!

Var en bra helg! men det överlägset bästa var att få träffa älskling igen!! nu ett ryck på två veckor igen innan vi får ses nästa gång! får hålla ut ...

Puss J

//P

Tillbaka i ensamheten

Hej hej

Har nu bott hos min mor ett par nätter för att slippa vara ensam i lägenheten hela tiden. Trevligt faktiskt!
I måndags grillade vi grymt goda grillspätt som vi mumsade i oss. massor av mat blev det :D se satt vi o pratade o slötittade på nån dokumentär om världens 20 farligaste droger.

I går var vi hos min farfars syster som fyllde 85 o firade henne, hon börjar bli gammal o vimsig stackarn, märktes att det var lite jobbigt o svårt att hålla koll på vilka alla var o sånt, men så blir det väl när man är gammal. Hon fick miljarders miljarder jättefina blombuketter!
För enkelhetens skull åkte jag med min farbror hem från jobbet eftersom han bor i närheten av henne, så dom (han o frun :) ) passade på att bjuda mig o mamma på middag innan vi gick på "kalaset", det var trevligt att prata ikapp där lite också. Han träffa mina 3 kusiner där också! inte så ofta jag ser vissa av dom så det var kul!

Idag har jag vart på en spännande kurs, not, om hur man lyfter säkert med redskap, som travers o sånt .. tog några timmar o avslutades med ett skriftligt prov. fick alla rätt!!! yay! de flesta hade faktiskt ett fel .. hehehe

Nu ska jag snart titta på fotboll igen.. sverige hela tiden tycker jag!
3-1 till Sverige denna gång tror jag!  egentligen tror jag itne det alls, men det blir alltid tvärtom vad jag tror så det är nog en bra gissning ändå.

Bara ett par dar nu tills jag får träffa älskade Johanna igen! Längtar till dig!
Ser så mycket fram emot helgen!!! puss på dig!

//P

Vuxenpoäng eller lyxfälla?

Tjena bloggen.

så vad har hänt sen sist? inte massor kanske .. men iaf så hade jag ju ett litet möte med en leverantör, gick bra! läste på lite innan :) dessutom var ju "direktören" också närvarande o pratade så jag pratade mest om inköpningen o liknande, o det kan jag ju rätt bra :) Fick en faktiskt rätt fin keps.. .. iaf ovalnligt fin för att vara en reklamkeps!

Tillagade igår i brist på all form av fantasi vad gäller mat någon mystisk maträtt bestående av falukorv chorizo o nudlar .. blev faktiskt över förväntan gott! mm
Idag lurar jag lite på tacos, är ju ändå fredag! o det brukar vi ju äta då, i alla fall om vi är vi två , älskling o jag.

Hämtade ut ditt HM paket älskling! trots att det stod i smset att leg krävdes så sa hon ingenting alls även fast hon såg att det stod Johanna på paketet.. tyckte jag var lite dåligt nästan!

Till rubriken.. Min ekonomiske rådgivare / far har nyligen skaffat ett nytt kreditkort så jag funderade varför.. vilket resulterade i att jag också ansökt om ett sådant nu :D
Motivering: GE Moneybank (reklam... jaja men de har bäst betyg av alla "banker" i en massa test när det gäller kort)
har till skillnad från min bank (de flesta banker) INGEN årsavgift,
inte heller tar de ut nån avgift vid betalningn med kortet,
ingen avgift vid automatuttag utomlands (alla andra gör det --- nästan... )
kort sagt .. ett helt avgiftsfritt kort! dessutom har de lika som andra reseförsökrnignar o sånt när man betalar resor med det.
nackdelen är då att man handlar på kredit hos dom och man får välja en kreditgräns, man får sen en räkning i slutet av månaden man ska betala.
egentligen ingen nackdel alls sålänge man betalar den, vilken man har 60 (!!) dar på sig att göra. efter det är det 15% ränta .. men så långt ska det ju inte behöva gå ..
så bara fördelar så vitt jag kan se .. ska prova ett litet tag iaf o säger väl eventuellt upp det vanliga kortet sen.

Idag tar man tydligen studenten här i stan:) massa glada svartvita människor på bilflak som berättar för alla att dom är fan så bra som gjort jusst det! glada minnen komemr tillbaka när man ser dessa lyckliga människor :D

Saknar dig älskling, blir tommare för varje dag som går! ända trösten är att jag får ju faktiskt träffa dig om en vecka!
ser fram emot det!
älskar dig så mycket!
puss!

cheers
//P

Onsdag!

Hej hej alla läsare o speciellt du älskling!

Nu är det alltså onsdag och jag har överlevt ett tag till här i min ensamhet.

För att klara av denna utmaning har jag till exempel ätit lite spaghetti och köttfärssås igår och idag slog jag till med våfflor!! Det gäller ju att passa på att njuta av livet när man är ensam :D mmmmm gottigott gott

Och hör o häpna . Jag kollade på fotbollen igår! Hela matchen!! (så när som på 5 min i slutet näär det bara var segt o ingen gjorde nått .. så kan ju  passa på att slänga ur mig lite en liten matchanalys för er som missade den :) måste säga att Sverige var bra mycket bättre än vad Grekland var. Grekerna höll sig snällt (och tråkigt) på sin sida av planen o passade mellan varandra oavsett om det var lika eller de låg under, i hopp om att Sverige skulle tokanfalla med hela laget så det skulle kunna kontra på tom planhalva! Den gubben gick inte!  dessutom hade de den långhårige saken som tyckte det var bra att slänga sig framför svenska spelare o på så sätt få en dunk i ryggen vilket leder till frispark .. intressat taktik, .. så är det med fotboll, det är det som gör den sååååååå intressant!

Zlatan var faktiskt bättre än vändtat ändå .. verkar ju lite som att han faktiskt kan spela fotboll, iaf till en viss dell.
Slut matchanalys!

I morron väntar jag leverantörsbesök så jag tänkte försöka ägna ett litet tag imorronbitti till att kolla upp exakt vart deras saker sitter o vad vi har de till, kan ju vara bra att verka i all fall lite påläst och intresserad!

Ser nu Johanna på bildspelet på den andra datorn... inte kul .. vill se henne i stolen brevid mig istället!

i övrig: inget nytt att rapportera.
klart slut
//Gräsänkling in Gävle

puss älskling! saknar dig!

Världens mest uppdaterade blogg...

Är nu i farten igen ..
Tänkte skriva några rader så att min kära sambo vet att jag överlever ensam nu när hon åkt söderut några veckor.
Har inte hunnit hända så mycket än egentligen. Men har i alla fall hunnit  åstadkomma detta:
 1. Sabbat solglasögonen, måste ha lyckats sätta mig på dom när jag haft dom i fickan och spelade gitar.. 
 2. Spelat gitarr. :) Men det vet du ju redan gumman! Vi har i alla fall så smått påbörjat repningarna inför en spelning som internt tillfälligt fått namnet "Paka Gud o Världen goes GH" 
 3. Har vattnat blommor!!! vet att jag inte borde göra det förrän på torsdag .. men de var sååå trötta igår så jag kunde inte låta bli ... :| de blev nog lite galda i alla fall!
 4. Har lagat en ny maträtt.. i alla fall för mig .. bestående av Chorizo, 3 delar Creme Fraishe (stavning?), 2 delar Chillisås, Gul lök, purjolök och en drös kryddor. samt makaroner! blev faktiskt rätt gott måste jag säga .. i brist på kunskap om matlagning får man chansa o denna gång blev det faktiskt bra!
 5. Fått en tandläkartid som jag hunnit sitta o muttra en massa över .. eftersom de när jag var där sist  (för kanske 6 månader sen, eller vad var det?) sa att jag inte behövde komma tillbaka på 1.5 år.. Så den ska jag avboka!

Detta var nog allt jag åstadkommit faktiskt .. men jaja .. alltid något iaf.

ikväll har jag stora problem med om jag ska se på fotbollen eller inte .. går ju emot vissa principer men det kommer bli så tråkigt att inte hänga med i snacket i morron på jobbet annars ... vad göra vad göra?? 

Hoppas ni har det bra o har tur med vädret på studenteriet där nere!!

Puss älskling
//P

RSS 2.0